Terney Napok 2022

2022. november 14-16. között zajlott a Terney Napok című hagyományos programsorozatunk, melyet évről-évre névadónk, Terney Béla emléke előtti tisztelgésként, koszorúzással nyitunk meg. A koszorúkat Kertész Ildikó intézményvezető, Dávid Ferenc intézményvezető-helyettes, Jáger Rita és Tömösközi Zsófia, a diákönkormányzat elnöke és elnökhelyettese helyezték el Terney Béla sírjára a szentesi temetőben, majd a kollégium épületében található emléktáblánál.

Ezt követően Kertész Ildikó nyitotta meg időszakos kiállításunkat, amely idén tehetséges diákjaink munkái mellett a „70 éves a kollégium intézménye Szentesen” témában készített tablók megtekintését is kínálta a látogatók számára.

A második nap programja a vetélkedő volt, ahol a kilenc kollégiumi tanulócsoport mérte össze tudását és ügyességét a játékos feladatok során. A vetélkedő nyertese az 1.csoport, második helyezettje az 5.csoport, harmadik helyezettje pedig a 3.csoport lett.

Rendezvénysorozatunk záróprogramján, a Terney Show-n, a fellépők megmutathatták, miben tehetségesek, legyen az ének, tánc, zene, versmondás, vagy bűvészkedés. A 25 színvonalasabbnál színvonalasabb egyéni és csoportos műsorszám közül a zsűrinek nem volt könnyű kiválasztani a nyerteseket, de végül a dobogóra egyéni kategóriában Bödők Sára (ének), Galauner Kincső (ének), Gelencsér Ábel (vers), csoportos kategóriában pedig Gulyás Jázmin, Pataki Patrícia, Kanász-Nagy Lilia, Kopornyik Máté (tánc), Maczelka Barnabás, Samu Ádám (vers-paródia), Bödők Sára, Jáger Rita, Botka Boglárka (ének) álhattak fel. Különdíjat kapott Bödők Sára, Jáger Rita, Botka Boglárka (csoportos, ének), Laczkó Csenge (egyéni, ének), Pribelszki Zoltán (egyéni, ének), Rajta Ákos (egyéni, néptánc); nyereményük, hogy műsorszámaikat az ógyallai (Szlovákia) testvérkollégiumi találkozón (2022. november 22-23.) is prezentálhatják.